Skincare day: where to start?

Skincare, Skincare Sunday

No, tulipa pidettyä melkein kuukauden tauko blogista. Kesäkelit saapuivat Salzburgiin ja olenkin nauttinut kauniista ja lämpimästä kelistä, tehnyt kaikkea kivaa ja jättänyt blogin takavasemmalle. Jotenkin myös inspiraatio meikkien suhteen lopahti kuin seinään mutta tästä lähdetään taas eteenpäin! Vaikka kovin uhittelin, että tulen postailemaan kolme kertaa viikossa, taidan pitää postaustahdin kahdessa postauksessa viikossa. Kesällä kaikki vähän rauhoittuu ja ajattelin tehdä saman blogin kanssa. Jatkossa koitan postata kerran viikossa jutun koskien meikkejä tai muuta kauneuteen liittyvää ja toinen postaus on sitten tämä ihonhoitosarja, joka alkaa nyt!

Ihonhoito on lähellä omaa sydäntä ja käytän joka päivä pitkän tovin ihonhoitoon. Olen todennut täällä blogissakin moneen kertaan, että monet meikkituotteet toimivat paremmin jos iho on kunnossa. Omasta mielestäni on fiksumpaa panostaa hyvään ihonhoitoon kuin meikkituotteisiin. Tietenkin joissain tuoteryhmissä teen poikkeuksen, kuten luomiväripaleteissa joihin panostan enemmän rahaa. Viimeisien vuosien aikana ns. drugstore meikit ovat parantuneet huomattavasti ja itseltäkin löytyy melkein ainoastaan näitä halvempia meikkituotteita arkimeikistä. Palataan kuitenkin ihonhoitoon.

En tykkää kirjoittaa pahemmin elämäntavoista, koska jokaisella on oikeus syödä ja tehdä mitä haluaa. Haluan kuitenkin mainita muutamat pointit, joiden takia huomaan että oma iho voi paremmin.

Nukkuminen Kehon pitää pystyä palautumaan päivän stressistä ja tekemisistä, sen takia uni on ainakin omalla kohdalla todella tärkeää. Myös unirytmin pitäminen samana auttaa kehoa voimaan paremmin, siksi jopa viikonloppuisin menen nukkumaan samaan aikaan kuin viikolla. Pienenä sivupointtina ehkä, että älä missään tapauksessa nuku meikit naamalla. Oli tilanne mikä tahansa, poista aina meikit naamalta ennen nukkumaanmenoa.

Vesi Joka paikassa toitotetaan, kuinka tärkeää on juoda tarpeeksi vettä päivän aikana. Voin kyllä allekirjoittaa tämän, koska oma iho reagoi heti jos en juo päivässä tarpeeksi vettä. Iho kuivuu helpommin ja näppylöitä alkaa ilmestyä, jos en juo vettä.

”Terveellinen” ruokavalio Yritän noudattaa aika kasvispohjaista ruokavaliota mutta en kiellä itseltäni lihaa sen enempää. Olen kuitenkin huomannut, että kroppa ja iho voivat paremmin kun syön monipuolisesti mutta vähemmän lihaa. Syön myös useammin viikossa suklaata ja muita nykyään ”syntisiä” tuotteita. En tykkää nykyään jokapaikassa mylläävistä ”superfood” ruoista, koska ihan perinteinen ruokavalio on kuitenkin minulle se paras. Syön mieluummin pari palaa maitosuklaata kuin pakolla 80% suklaata. Mitä sitä turhaan itseltään mitään kieltämään? Iholla eron huomaa todella hyvin, jos jätän prosessoidut ruoat+makeiset pois, iho näyttää paremminvoivalta, näppylöitä ei esiinny eikä iho kuivu niin pahasti.

Oma aika On tärkeää, että omassa arjessa on niitä ”omia juttuja”. Oli se sitten kirjan lukeminen, urheilu, sohvalla rauhoittuminen, shoppailu, meditointi, ruoanlaitto tai leipominen, on tärkeää että elämässä on sitä jotain omaa. Tälläinen omien juttujen tekeminen auttaa jaksamaan arjessa ja auttaa kehoa myös rentoutumaan, koska se nauttii siitä tietystä asiasta.

Mutta jätetään nämä ”elämänohjeet” tähän ja keskitytään tähän postaussarjaan. Tämä postaus oli tälläinen ”avauspostaus” ja tulevina viikkoina esittelen eri tuoteryhmiä seerumeista päivävoiteisiin ja naamioihin. Ensi viikolla postailen siitä, miten selvität kotikonstein oman ihotyypin ja mitä tällä tiedolla pitäisi tehdä. Muistutan vielä kaikille, että en ole koulutukseltani kauneusalanammattilainen joten nämä ovat ihan omia huomioita omasta elämästä ja kokeilluista tuotteista. Jos sinulla on isompia iho-ongelmia, suosittelen kääntymään ihonhoidonammattilaisen tai lääkärin puoleen.

Seuraa Blogit.fi + Facebook Instagram

dav

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s